ГоловнаСуспільствоВійна

Важкий безпілотник ВПС США провів розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

Раніше в цьому році безпілотник використовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків у Лівії.

Важкий безпілотник ВПС США провів розвідку біля лінії розмежування на Донбасі
Фото: wallpaperpixel.com

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 у п'ятницю здійснив майже 10-годинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування сторін на Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на західні інформаційні портали, які відстежують пересування військової авіації.

За їхньою інформацією, дальній американський безпілотник, що прямує зараз на захід України до державного кордону з Румунією, годинами курсував з півночі на південь уздовж лінії розмежування, але не перетинав її.

Під час польоту на Донбасі американський безпілотник, який здатний перебувати в повітрі до 30 годин на висоті 15-18 тис. метрів, також кілька разів підлітав на відстань не менш ніж 100 км до районів Воронезької та Ростовської областей Росії, які межують з Луганською областю.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км, безпілотник RQ-4 Global Hawk може спостерігати за всією підконтрольною "ДНР" і "ЛНР" територією, а також прикордонними областями Росії.

Дальній американський БПЛА вилетів у п'ятницю вранці з авіабази Сігонелла на Сицилії. За наявними даними, він увійшов у повітряний простір України з боку Румунії на північ Молдови і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями до Донецької області.

На безпілотнику був увімкнений транспондер.

Раніше підльоти до лінії розмежування на Донбасі цього стратегічного американського безпілотника були зафіксовані 15 жовтня, 14 листопада та 2 грудня.

За даними з відкритих джерел, цей важкий безпілотник ВПС США раніше цього року використовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків в Лівії за допомогою його озброєння.

Раніше повідомлялося, що китайські військові викрали підводний безпілотник США на очах у екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram