ГоловнаСуспільствоЖиття

У РФ запропонували вести суворий облік українців в окупованому Криму

Також пропонується до вересня 2017 року розробити механізми "інтеграції" українців у російське суспільство.

У РФ запропонували вести суворий облік українців в окупованому Криму
Фото: www.048.ua

Російське федеральне агентство у справах національностей (ФАСН) пропонує ввести механізм суворого обліку осіб, які в'їжджають на територію анексованого Криму з України.

Про це заявив заступник начальника управління моніторингу, аналізу і прогнозу ФАСН Андрій Комісаров, пише ТАСС.

На його переконання, міграційний режим в окупованому Криму потрібно будувати, "враховуючи його стратегічно важливе місце розташування і конфлікт із сусідньою Україною".

"Буквально 13 грудня директор ФСБ зробив заяву про наростання загрози терактів українських диверсійних груп у Криму. У зв'язку з цим очевидна необхідність розробки заходів щодо максимально суворого обліку осіб, які прибувають на територію Криму з України та контролю за їхнім перебуванням на півострові", - заявив Комісаров.

"Крім того, до 1 вересня 2017 року потрібно розробити проект федерального закону, який встановлює правові, організаційні та економічні засади соціальної та культурної адаптації іноземних громадян в РФ і їхньої інтеграції в російське суспільство", - додав представник ФАСН.

Нагадаємо, в серпні ФСБ заявила про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Одним з "організаторів" оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгена Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб з Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, який був затриманий за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Після цього випадку російська влада в Криму регулярно повідомляє про затримання "українських розвідників і диверсантів". Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

13 грудня керівник ФСБ назвав Україну "джерелом терористичної загрози", водночас зазначивши, що "небезпека виходить з Києва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram