ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваного в смертельній ДТП у Харкові патрульного відпустили з-під варти

Визначений судом термін арешту закінчився.

Підозрюваного в смертельній ДТП у Харкові патрульного відпустили з-під варти
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Патрульного поліцейського Олександра Мамотюка, підозрюваного в смертельній ДТП у центрі Харкова, в четвер ввечері відпустили з-під варти.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Суд сьогодні (у четвер) не встиг розглянути клопотання прокуратури про продовження строків тримання під вартою, а в СІЗО Мамотюка відмовилися приймати без ухвали про продовження термінів арешту, оскільки термін запобіжного заходу, визначений судом, закінчився", - повідомив адвокат Мамотюка Олег Головков.

За його словами, Червонозаводський райсуд Харкова має продовжити розгляд клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу в п'ятницю. На думку адвоката, ймовірність того, що суд задовольнить це клопотання, доволі мала.

"Прокурор просить продовжити термін утримання під вартою. Але цей термін закінчився. Продовжувати відсутній факт неможливо. Отже, прокурор повинен заявити нове клопотання про обрання запобіжного заходу й обґрунтувати його. Але на це, як мінімум, потрібен час, і він повинен обґрунтувати необхідність саме такого запобіжного заходу. Адже якщо Мамотюк завтра з'явиться в суд, то виходить, його даремно намагалися обмежити від суспільства", - сказав О. Головков.

Як повідомляли, вранці 10 липня в Харкові на перехресті вул. Сумської і вул. Динамівської сталася аварія за участю патрульного автомобіля, в результаті якої двоє людей загинули, 5 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram