ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві активісти спалили паркан незаконної забудови на Чорнобильській

Місцева громада нещодавно домоглася рішення про створення тут Скверу героїв.

У Святошинському районі Києва 8 грудня місцеві жителі за підтримки активістів виступили проти забудови на вулиці Чорнобильській, повідомляє кореспондент LB.ua.

Місцева громада нещодавно домоглася рішення про створення тут Скверу героїв. Незважаючи на це, напередодні вночі на ділянці, виділеній під будівництво ще на початку 2000-х, як стверджують активісти, за корупційною схемою зі зміною цільового призначення, прямо в сквері під вікнами будинку було встановлено паркан і будівельний вагончик із біотуалетом.

За словами місцевих жителів, упродовж декількох днів до цього люди в камуфляжі, найняті забудовником, влаштовували сутички і напади на жінок і дітей. Поліція на те, що відбувалося, не реагувала.

У четвер увечері місцеві жителі, що зібралися на місці забудови, звернулися по допомогу до представників громадських організацій. Було прийнято рішення прибрати з території незаконно встановлений, на думку жителів, паркан і будівельний вагончик.

До представника забудовника звернулися народні депутати з пропозицією забрати будівельні матеріали, але реакції не було. Щоб не дати можливості ще раз встановити огорожу, люди вирішили спалити дошки, з яких побудований паркан.

Поліція в дії людей не втручалася, з боку спостерігаючи за тим, що відбувається. Потім поліція викликала пожежних, щоб ті загасили палаючий будівельний вагончик.

Присутні провели громадські збори і звернулися до народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Левченка та Ігоря Мосійчука з вимогою зупинити забудовника і притягнути до відповідальності осіб, винних у незаконних забудовах міста.

Як повідомляли 3 грудня, суд скасував рішення Київради про забудову острова Галерний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram