ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-співробітника МВС засуджено до 9 років ув'язнення за смертельне ДТП

Під час судового розгляду обвинувачений намагався уникнути кримінальної відповідальності, імітуючи психічні розлади.

Екс-співробітника МВС засуджено до 9 років ув'язнення за смертельне ДТП
Фото: florida-criminal-lawyer-blog.com

Колишнього співробітника Головного управління МВС України в Київській області засуджено до 9 років позбавлення волі за вчинення смертельного ДТП.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

"Незважаючи на спроби обвинуваченого уникнути кримінальної відповідальності, прокуратура відстояла в суді свою принципову позицію щодо засудження колишнього співробітника Головного управління МВС України в області до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки за скоєння дорожньо-транспортної пригоди", - йдеться в повідомленні.

Досудовим слідством встановлено, що порушник правил дорожнього руху у вечірній час доби, рухаючись автодорогою Кременець-Біла Церква-Ржищів, перебуваючи в правому ряду, виконуючи поворот наліво, зіткнувся з мікроавтобусом. У результаті ДТП два пасажири мікроавтобуса від отриманих травм померли і троє пасажирів отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть кількох осіб) КК України.

Відзначається, що під час судового розгляду обвинувачений намагався навмисне уникнути кримінальної відповідальності, імітуючи психічні розлади.

"Однак завдяки наполегливості процесуального керівника, повторна комлексна стаціонарна судово-психіатрична експертиза встановила, що обвинувачений є осудним, а його імітація важкого психічного розладу є проявами захисної поведінки", - відзначають у прокуратурі.

Засудженого взято під варту в залі суду.

Як повідомлялося у вересні, співробітник СБУ отримав 4 роки в'язниці за смертельне ДТП в Києві. Суд також задовольнив позови родичів загиблого на 100 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram