ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці і Верхньоторецькому відновили водопостачання

1 грудня була знеструмлена Донецька фільтрувальна станція, що подає воду в ці населені пункти.

В Авдіївці і Верхньоторецькому відновили водопостачання
Фото: Макс Левин

В Авдіївці та Верхньоторецькому Донецької області, а також у довколишніх населених пунктах у повному обсязі відновили водопостачання.

Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Фейсбуці.

"Ще в четвер, 1 грудня, в результаті обстрілу було знеструмлено Донецьку фільтрувальну станцію, що подає воду в ці населені пункти. Бригада електриків, яка виїхала на ремонт лінії електропередачі через обстріли не змогла приступити до ремонтних робіт. Було подано запит до Загального координаційного центру з припинення вогню, але тільки в суботу російська сторона надала письмові гарантії припинення обстрілів району проведення ремонтних робіт. Ремонтники відразу ж виїхали на об'єкт", - повідомив він.

Кілька днів жителям постраждалих населених пунктів постачали воду з міських резервуарів за графіком. Також були приведені в готовність комунальні служби і підрозділи ДСНС, щоб у разі необхідності забезпечити її підвезення.

Станом на 19:00 4 грудня водопостачання було відновлено.

Нагадаємо, 26 листопада в результаті бойових дій було пошкоджено водогін, який на 90% забезпечує потреби Торецька в воді. До ремонту не могли приступити через обстріли. Пізніше бойовики погодилися забезпечити три дні тиші для ремонту. 2 грудня водогін вдалося відновити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram