ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко провів нараду із силовиками через перестрілку в Княжичах

Президент викликав Трояна, Сторожука і Малікова.

Порошенко провів нараду із силовиками через перестрілку в Княжичах
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у неділю провів оперативну нараду з в.о. голови Національної поліції Вадимом Трояном, першим заступником генерального прокурора Дмитром Сторожуком і першим заступником глави СБУ Віталієм Маліковим.

Як повідомляє прес-служба президента, на ній обговорювалося розслідування загибелі п'ятьох поліцейських в селі Княжичі під Києвом.

"Ніщо не виправдовує того, що загинули п'ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винен у видачі наказів, які призвели до трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності", - заявив на нараді Порошенко.

Троян доповів президенту, що поліція разом з СБУ і Генеральною прокуратурою проводить розслідування діяльності злочинних груп, які займаються розбійними нападами та пограбуваннями населення під прикриттям правоохоронних органів.

Спецоперація проводилася по всій країні. В результаті оперативної роботи була виявлена група, яка діяла на території Києва та Київської області. Він повідомив, що до складу злочинної групи входили кілька людей, серед яких були вже судимі за розбій, а також особи, які працювали, або мають стосунок до правоохоронних органів.

Троян повідомив про затримання всіх бандитів і доповів деталі операції, продемонстрував матеріали про наявні речові докази, а також представив хронологію подій ночі, коли загинули п'ятеро поліцейських.

Президент висловив надію, що і в Національній поліції, і в інших правоохоронних органах будуть зроблені відповідні висновки. Він також доручив учасникам наради особисто взяти участь у роботі оперативного штабу з розслідування загибелі поліцейських і доповідати про результати цієї роботи.

Нагадаємо, що вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони Управління поліції охорони Київської області, який відреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася стрілянина, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Це начальник відділу київського управління КОРД, майор Віталій Валецький; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, старший лейтенант Юліан Рудько; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, лейтенант Олександр Маніца; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Євген Куртєв; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Сергій Орлов.

Грабіжників затримали в іншому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram