ГоловнаСуспільствоПодії

Четверо з п'яти загиблих поліцейських в Княжичах перебували в автомобілі ДСО

"Стріляли по машині поліції охорони".

Четверо з п'яти загиблих поліцейських в Княжичах перебували в автомобілі ДСО
Фото: 112.ua

За попередніми даними, четверо з п'яти поліцейських, які загинули в селі Княжичі під Києвом, перебували в одному з автомобілів, на якому прибули співробітники Управління поліції охорони (колишня Державна служба охорони).

Про це журналістам біля місця події розповів Микола Жукович, речник ГУ Національної поліції в Київській області. Розмову транслював телеканал 112.

"Стріляли по машині поліції охорони", - сказав він. При цьому Жукович підкреслив, що ця інформація буде перевірятися.

За його словами, поліція охорони прибула в Княжичі у складі шести чоловік на двох автомобілях.

Нагадаємо, що вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони Управління поліції охорони Київської області, який відреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася стрілянина, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Це начальник відділу київського управління КОРД, майор Віталій Валецький; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, старший лейтенант Юліан Рудько; оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, лейтенант Олександр Маніца; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Євген Куртєв; молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Сергій Орлов.

Грабіжників затримали в іншому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram