ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд скасував рішення Київради про забудову острова Галерний

Цільове призначення ділянки було безпідставно змінено.

Суд скасував рішення Київради про забудову острова Галерний
Фото: goodvin.info

Господарський суд скасував рішення Київської міської ради про зміну цільового призначення земельної ділянки площею 43,6 га на острові Галерному в Голосіївському районі.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

"Завдяки своєчасному реагуванню прокуратури міста Києва відвернено надання під забудову 43,6 га землі острова Галерний, який перебуває в межах прибережно-захисних смуг і належить до земель водної акваторії", - йдеться в повідомленні.

Установлено, що незважаючи на сувору заборону забудови таких земель, цільове призначення ділянки було безпідставно змінено з рекреаційного на будівництво житлово-адміністративного комплексу і паркінгів.

"З огляду на грубе порушення земельного, водного та природоохоронного законодавства, прокуратура міста Києва заявила позов до суду з вимогою визнати незаконним і скасувати вказане рішення Київради. Господарський суд визнав доводи прокурора обґрунтованими і задовольнив позовні вимоги в повному обсязі", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, рішенням Київської міської ради в 2007 році ТОВ "Галерна гавань" було незаконно передано в оренду на 15 років 43,6 га землі зі зміною її цільового призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram