ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський суд розгляне "справу 2 травня" заново

Наступне засідання у справі призначено на 8 грудня.

Одеський суд розгляне "справу 2 травня" заново
Фото: news.pn

Склад колегії суддів Малиновського районного суду Одеси, яка розглядає справу про події 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі) змінився у зв'язку з хворобою одного із суддів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суддя Сергій Журик вибув з колегії у зв'язку з хворобою, його місце посів суддя Олексій Стариков. У зв'язку з цим за клопотанням одного з обвинувачених суд ухвалив рішення почати розгляд справи заново.

Наступне засідання у справі призначено на 8 грудня.

Як повідомлялося, після відновлення після тривалої перерви, викликаної відпусткою суддів, розгляду справи 25 серпня суд з різних причин (відсутність обвинувачених, їхніх адвокатів, хвороби суддів) не міг приступити до розгляду справи по суті.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення були організовані і навмисне сплановані.

Правоохоронні органи почали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 осіб, зокрема двоє громадян Росії. Всі - представники так званого "антимайдану".

Крім того, прокуратура Одеської області та Генеральна прокуратура розслідує діяльність посадових осіб ГУ МВС України в Одеській області та ГУ ДСНС України в Одеській області під час подій 2 травня.

Відомо також, що досудове слідство за щонайменше одним кримінальним провадженням щодо подій 2 травня веде управління Служби безпеки в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram