ГоловнаСуспільствоЖиття

Павло Казарін записав 15 інтерв'ю з кримчанами спеціально для LB.ua

Колективний портрет півострова в проекті "Диктофон" в аудіо та текстовому форматі.

Відомий ведучий Павло Казарін (ICTV, Радіо Свобода) записав інтерв'ю з 15 цікавими кримчанами спеціально для блогу "Диктофон" на LB.ua, три з них уже опубліковано. Інтерв'ю виходять щоп'ятниці об 11:00 за Києвом у текстовому і аудіоформаті.

Інтерв'ю повинні нагадати про 50 тисяч вимушених переселенців із Криму і про тих громадян України, які залишаються на півострові досі.

"Російська пропаганда намагається переконати нас, що всі проукраїнські кримчани виїхали на материк. Це брехня. Вони жили і продовжують жити на півострові, але їхніх голосів сьогодні не чути. Як не було чути у 2013 році голоси тих українців, які пізніше підуть у добровольчі батальйони і волонтерський рух", - говорить Павло Казарін.

Опубліковано бесіди з Тамілою Ташевою з проекту "Крим SOS", Сергієм Костинським із Нацради з ТБ і радіомовлення та Геннадієм Афанасьєвим, колишнім політв'язнем, який сьогодні допомагає українським дипломатам витягувати українців із російських в'язниць. Ще 13 інтерв'ю готуються до публікації. У проекті брали участь кримчани, які сьогодні живуть у різних містах: Києві, Львові, Івано-Франківську та Севастополі.

Одночасно матеріали публікують на сайті dictaphone.org.ua, на сервісах soundcloud, mixcloud, podfm, youtube, у соцмережах facebook і вконтакте. Також можна підписатися на поштову розсилку блогу "Диктофон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram