ГоловнаСуспільствоПодії

У Черкасах активісти увірвалися в ОДА і запалили фаєри

Порушено кримінальну справу за статтею "хуліганство".

У Черкасах активісти відзначили річницю революційних подій на Банковій 1 грудня пікетом обласної державної адміністрації.

Молоді люди увірвалися в приміщення ОДА та запалили фаєри, повідомляє vikka.ua.

Під час акції активісти озвучили вимоги владі. Серед них - закінчення АТО і введення воєнного стану, введення смертної кари за корупцію і нормалізація тарифів відповідно до доходів громадян.

Фото: vikka.ua

"Якщо ці вимоги не будуть виконуватися, то ми готові до радикальних дій", - заявив голова місцевого осередку "Азова" Дмитро Кухарчук.

За оцінками правоохоронців, участь в акції взяли близько 300 осіб.

Фото: vikka.ua

"Усе пройшло спокійно, активісти після проведення акції розійшлися. Громадський порядок на місці забезпечували 35 патрульних", - повідомила виданню речник управління патрульної поліції в Черкасах Зоя Вовк.

Фото: vikka.ua

Пізніше на сайті черкаської поліції з'явилося повідомлення, що за фактом подій, які відбулися в приміщенні ОДА 1 грудня, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"Працівники поліції вивчають речові докази, які були вилучені з місця події. Встановлюють коло осіб, причетних до скоєння цього кримінального злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на термін до чотирьох років. Триває досудове розслідування", - йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, 4 листопада в Черкасах активісти штурмом захопили приміщення облполіції на знак протесту проти призначення екс-радника Кернеса головою обласного управління поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram