ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна почала навчання з ракетними стрільбами

"Усе йде за планом. Жодної реакції від РФ немає".

Україна почала навчання з ракетними стрільбами
Фото: Facebook/Олександр Турчинов

У Херсонській області Повітряні сили Збройних Сил України почали військові навчання з випробуванням зенітних ракет середньої дальності.

Про це повідомив начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Уже почалися стрільби. Усе йде за планом. Жодної реакції від РФ немає. Українські військові готові до будь-якого варіанта розвитку подій", - сказав він.

"До навчань будуть залучені екіпажі бойових транспортних літаків повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв'язку і безпілотної авіації повітряних сил ЗСУ. Будуть задіяні зенітні ракетні комплекси С 300", - додав Крижанівський.

Він також підкреслив, що такими стрільбами Україна нічого не порушує і не створює загрози окупованому Криму.

"Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і певний район і провести умовну лінію півострова, на якому будуть розташовані установки в Болгарію, можна зауважити, що крайня лінія буде проходити досить далеко від узбережжя Кримського півострова. Наближення ракет може становити щонайбільше 30 км", - зазначив Крижанівський.

Нагадаємо, 30 листопада стало відомо про те, що РФ перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Раніше, 25 листопада, РФ заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада випустила повідомлення про встановлення заборонених зон. Це обурило РФ, оскільки вона вважає, що це її територія.

Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках. Як заявили в Кремлі, за ситуацією "стежить особисто президент РФ Володимир Путін".

У Міноборони України і РНБО заявили, що погрози Росії не завадять Україні провести навчання. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram