ГоловнаСуспільствоВійна

Росія намагається перевести гібридну війну в активну фазу, - Турчинов

Незважаючи на погрози, Україна проведе ракетні випробування і навчання відповідно до затверджених планів.

Росія намагається перевести гібридну війну в активну фазу, - Турчинов
Фото: Макс Требухов

Незважаючи на погрози Росії завдати ракетного удару, Україна проведе ракетні випробування і навчання відповідно до затверджених планів і графіків і в межах нашої суверенної території і суверенного повітряного простору.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, якого цитує офіційний сайт РНБО.

За його словами, РФ перейшла до нового етапу ескалації військової агресії проти України, роблячи такі заяви.

"Погрози застосувати зброю проти України - це спроба перевести в активну фазу гібридну війну, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що разом із погрозами застосувати зброю РФ розгортає також нові дивізії безпосередньо біля українського кордону.

"29 листопада в Москві на засіданні колегії МО РФ міністр оборони РФ Сергій Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілецьких дивізій (3-й и 144-й мсд 20 А Західного ВО), розгорнутих у Бєлгородській і Воронезькій областях безпосередньо біля українського кордону. Ці дивізії повністю укомплектовані особовим складом (70% становлять військовослужбовці за контрактом) й обладнані сучасним озброєнням і військовою технікою", - зазначив Турчинов.

Паралельно із цим Росія публічно пригрозила Україні застосувати ракетну зброю в разі продовження військових навчань і випробувань української ракетної техніки.

"Україна діє в межах всіх міжнародних угод і взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку РФ з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, в рамках навчань Повітряних сил Збройних Сил України 1-2 грудня в Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності.

Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках.

У Міноборони України заявили, що погрози Росії не завадять Україні провести ракетні стрільби. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram