ГоловнаСуспільствоЖиття

У містах Криму зафіксовано скупчення російської військової техніки (доповнено)

Колони техніки пройшли вулицями Керчі та Сімферополя.

Жителі окупованого Росією Криму стурбовані скупченням військової техніки на вулицях міст.

У вівторок, 29 листопада, жителі вулиці Будьонного Керчі повідомили про те, що весь день під їхніми вікнами стоїть колона військової техніки, повідомляє KERCH.COM.RU.

"Керчани були заінтриговані і стурбовані тим, що трапилося, проте приблизно о 16:00 автомобілі почали рухатися і попрямували в сторону виїзду з міста", - зазначає видання.

Рух колон російської техніки відзначено також в Сімферополі, повідомляє  ZN.UA з посиланням на російського блогера Іллю Варламова.

"У нас тут, в Сімферополі, танки, гармати та іншу техніку по місту возять! Навіщо? Ну, по-перше, це красиво ... Може бути, звичайне перекидання техніки, але в світлі чуток про те, що Україна зібралася якісь навчання днями почати, виглядає все це тривожно", - повідомляє блогер.

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували серед техніки зентно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). Також система, призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації, в тому числі виконаних із застосуванням технології "Стелс", балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Нагадаємо, 25 листопада Росія заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада видала повідомлення про встановлення заборонених зон. Це викликало обурення у Росії, оскільки вона вважає, що це її територія.

Секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов спростував заяву РФ про плани України провести стрільби в чужому повітряному просторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram