ГоловнаСуспільствоВійна

Військові біля Станиці Луганської знову зазнали обстрілу

Чергову спробу відліку семи діб тиші для розведення військ зірвано.

Військові біля Станиці Луганської знову зазнали обстрілу
Станица Луганская
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Увечері 27 листопада бойовики "ЛНР" вкотре обстріляли ділянку розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської.

По позиціях підрозділів Збройних Сил України відкрили вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів, повідомляє Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

СЦКК невідкладно поінформував Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ про обстріл. 28 листопада заплановано здійснити фотофіксацію наслідків.

Зазначають, що Україна готова провести розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, проте бойовики не дотримуються домовленості і тиші. З моменту домовленості про розведення військ 21 вересня 2016 року зафіксовано 59 обстрілів.

"Після обстрілу 18 листопада цього року українська сторона офіційно заявляла, що готова 26 листопада здійснити розведення сил і засобів, проте вже ввечері 24 листопада позиції ЗС України в цьому районі знову були обстріляні. Обстріл 27 листопада знову відстрочує розведення сил і засобів", - сказано в повідомленні.

Зі свого боку штаб АТО повідомляє, що за минулу добу російсько-окупаційні війська 37 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї окупанти обстрілювали Талаківку, Новотроїцьке, Широкине, Степове, Мар'їнку, Гнутове і Павлопіль. Поблизу Павлополя, а також Новотроїцького та Широкиного вогонь вів снайпер.

На Донецькому напрямку по Авдіївці та Луганському стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку, крім Станиці Луганської, з мінометів, гранатометів і інших видів озброєння бойовики обстріляли Жовте, Кримське, Новоолександрівку і Новозванівку.

Нагадаємо, що на виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи 1 жовтня відбулося розведення сил і засобів у районі населеного пункту Золоте, а 7 жовтня - в районі Петровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram