ГоловнаСуспільствоЖиття

Син Джемілєва вийшов з колонії в Росії

"Хайсер на свободі", - повідомив його адвокат.

Син уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу, депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Хайсер вийшов з-під варти в Росії.

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов у своєму мікроблозі Twitter.

Він також опублікував фото Хайсера, який покинув Астраханську колонію.

"Хайсер на свободі", - написав Полозов.

Фото: twitter.com/nikolai_polozov

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв був затриманий у травні 2013 року в Криму після того, як у своєму будинку в Бахчисараї він смертельно поранив з рушниці охоронця і друга сім'ї Февзі Едемова. Хайсер перебував в одному з СІЗО Криму, але після окупації його вивезли за межі півострова.

У липні 2014 року ЄСПЛ зобов'язав Росію звільнити Джемілєва-молодшого з-під варти. Проте влада РФ проігнорувала це рішення.

У червні 2015 року Краснодарський крайовий суд РФ визнав Джемілєва винним у заподіянні смерті з необережності і засудив його до 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. У вересні 2015 року Верховний суд РФ пом'якшив покарання з 5 до 3,5 року. У листопаді 2015 року Джемілєва етапували в Астраханську виправну колонію №10 для відбування покарання.

20 листопада адвокат Марк Фейгін анонсував звільнення з в'язниці "одного з кримських заручників", а 21 листопада повідомив, що Хайсера Джемілєва звільнять 25 листопада.

24 листопада російський суд постановив повернути його в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram