ГоловнаСуспільствоПодії

Допит Януковича по відеозв'язку призначено на 13:00 25 листопада

Екс-президент перебуватиме в Ростовському обласному суді.

Допит Януковича по відеозв'язку призначено на 13:00 25 листопада
Фото: стоп-кадр с видео

Святошинський райсуд Києва призначив допит колишнього президента Віктора Януковича і колишнього командувача Внутрішніх військ Станіслава Шуляка за допомогою відеозв'язку на 13:00 п'ятниці, 25 листопада.

Про це оголосив суддя Сергій Дячук.

Янукович і Шуляк перебуватимуть в Ростовському обласному суді.

Святошинський райсуд 21 листопада провів тестування системи відеоконференцзв'язку та визнав її готовою до експлуатації. Формальне рішення про час допиту повинні були ухвалити тільки в четвер. Але один з підсудних "беркутівців" Олег Янішевський захворів і не зміг брати участі у цьому засіданні, тому суддя вирішив питання з призначенням допиту вже сьогодні.

Нагадаємо, Україна направила запит на відеодопит Януковича в червні. У серпні від Мін'юсту РФ прийшла відповідь з проханням продублювати запит, оскільки в ньому нібито загубилися чотири аркуші. 19 жовтня міністерство юстиції РФ направило в Радянський суд Ростова-на-Дону запит України про допит колишнього президента. 16 листопада, Святошинський районний суд Києва отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту Януковича в режимі відеоконференції.

Допит проводиться в рамках справи проти п'ятьох колишніх беркутівців, яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram