ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники зі стріляниною затримали порушника в Сумській області

За контрабанду затримано 36-річного громадянина України.

Прикордонники зі стріляниною затримали порушника в Сумській області
Фото: dpsu.gov.ua

У Сумській області прикордонники зі стріляниною затримали порушника, який намагався контрабандою провезти в Росію партію автозапчастин, а також зробив спробу наїзду на співробітників Держприкордонслужби.

Про це повідомляють на сайті ГПСУ.

Щоб зупинити автомобіль, прикордонникам довелося відкрити вогонь по колесах.

"Спочатку за допомогою приладу нічного бачення близько 02:00 прикордонний наряд відділу "Славгород" зафіксував рух двох транспортних засобів, які прямували з РФ у напрямку н. п. Славгород. Негайно для перехоплення порушників на місце було відправлено групу реагування. У результаті оперативних заходів затримали один автомобіль УАЗ, який виявився порожнім, а водій іншого УАЗа спробував утекти. При цьому втікач спрямував транспортний засіб у напрямку прикордонного наряду та зробив спробу наїзду на прикордонників, чим загрожував життю правоохоронців", - ідеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Після попереджувальних пострілів у повітря порушник не зупинився, тому прикордонники відкрили вогонь по колесах авто.

Після цього вони затримали 36-річного українця з Краснопілля, який намагався перевезти через держкордон різні запчастини до автомобільної та сільськогосподарської техніки.

Фото: dpsu.gov.ua

"Зараз проводять фільтраційні заходи, після яких вантаж передадуть представникам уповноважених органів", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні бійці сумського прикордонного загону відкрили стрілянину при спробі затримати два УАЗи без номерних знаків, які перевозили контрабандні товари - алкоголь, сферичні дзеркала, блоки живлення, елементи, що містять дорогоцінні метали, тощо. Пізніше одного з контрабандистів знайшли мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram