ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники із застосуванням зброї затримали контрабандистів на кордоні з Польщею

Один з них намагався втекти і був поранений в ногу.

Прикордонники із застосуванням зброї затримали контрабандистів на кордоні з Польщею
Фото: dpsu.gov.ua

Співробітники Луцького прикордонного загону 19 листопада із застосуванням зброї затримали групу контрабандистів, які намагалися контрабандою переправити через Західний Буг сигарети.

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, близько дев'ятої години вечора прикордонники, які знали про операцію контрабандистів і влаштували на їхньому маршруті засідку, помітили сімох порушників, які перетнули контрольно-слідову смугу і пішли в сторону кордону.

Під час затримання один із контрабандистів спробував втекти, і прикордонний наряд застосував травматичний пістолет, в результаті чого утікач отримав поверхневе ушкодження лівої ноги.

Затриманими виявилися місцеві жителі з села Рівне Любомльського району. На них складено адміністративні документи про порушення прикордонного режиму, спробу незаконного перетину державного кордону та злісну непокору законній вимозі прикордонного наряду. Міру покарання вирішить районний суд, а 8 тисяч пачок сигарет передадуть фіскальним органам.

Фото: dpsu.gov.ua

Вранці у цьому ж районі дві групи на різних напрямках намагалися перемістити в Республіку Польща понад 13 тисяч пачок сигарет з використанням надувних човнів. Польські та українські прикордонники затримали трьох громадян Польщі та 10 громадян України, двоє з яких виявилися неповнолітніми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram