ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив екс-беркутівця Бєлова під нічним домашнім арештом

Прокурори клопотали про повторне його взяття під варту через "достатню доказову базу його провини".

Суд залишив екс-беркутівця Бєлова під нічним домашнім арештом
Фото: JanPietruszka/Depositphotos

Печерський суд Києва залишив під нічним домашнім арештом колишнього бійця харківського підрозділу "Беркут" Олександра Бєлова, якого підозрюють у вбивствах активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє Громадське.

"Своє рішення суддя Печерського райсуду Цокол мотивувала тим, що вона досі не отримала текст рішення Апеляційного суду Києва щодо Бєлова, тому не може ухвалювати рішення про взяття його під варту", - йдеться у публікації.

Раніше апеляційний суд Києва випустив Бєлова з-під варти під нічний домашній арешт, тому прокурори клопотали про повторне його взяття під варту через "достатню доказову базу його провини".

"Ми допитали колишніх працівників "Беркута" з різних регіонів. Вони підтвердили, що "Беркуту" видавали рушниці "Форт" без документального підтвердження, як з гумовими, так і зі свинцевими кулями", - сказав прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Віталій Ковальчук.

У Бєлова проводили два обшуки: навесні і влітку. В квартирі і на роботі у Бєлова виявили мисливські патрони, які були перероблені під боєприпаси.

У той же час, адвокат колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут" Ігор Кориньков стверджує, що слідство не надало достатніх доказів провини Бєлова для взяття його під варту. Адвокат також надав суду документ, в якому вказується, що Бєлов важко хворий.

За словами судді Печерського райсуду Лариси Цокол, суд досі не отримав повного тексту рішення Апеляційного суду, згідно з яким Бєлова випустили з-під варти.

Засідання перенесли на 22 листопада.

Нагадаємо, 15 листопада Апеляційний суд Києва випустив з-під варти колишнього бійця харківського "Беркута" Олександра Бєлова, якого підозрюють у вбивстві щонайменше двох активістів Майдану 18 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram