ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: ескалація на Донбасі сягнула піку

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано найбільшу з початку року кількість обстрілів.

ОБСЄ: ескалація на Донбасі сягнула піку
Фото: EPA/UPG

Кількість вибухів і обстрілів на Донбасі зараз найбільша з початку року, заявили в Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ.

"Минулого тижня кількість порушень режиму тиші, зафіксованих СММ ОБСЄ, зросла на 160% порівняно з тим, що було раніше. Це була найбільша кількість обстрілів з початку року", - сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що більшість порушень (3444) - це обстріли з мінометів, танків, зенітних установок і артилерії. "Давайте відзначимо, що більшість із цих вибухів - це не просто статистика, більшість із цих порушень відбуваються навколо густонаселених районів... масове насильство відбувається поблизу Маріуполя, недалеко від Мар'їнки і Попасної", - розповів Хуг.

За останній тиждень спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували збільшення вдвічі смертельних випадків серед місцевого населення порівняно з минулим тижнем.

"Цифри демонструють збільшення насильства. Це необхідно припинити, зробити важливі кроки, одним з яких повинні стати повна імплементація рамкової угоди Тристоронньої контактної групи з приводу розведення сил і засобів від 21 вересня", - зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.

Хуг розповів, що розведення сил і засобів, передбачене в Петровському і Золотому, дійсно працює. "Наші спостерігачі не зафіксували там порушення режиму припинення вогню", - поінформував він.

Він поскаржився, що розвести сили в Станиці Луганській ніяк не вдається.

Нагадаємо, розведення сил біля Станиці Луганської заморожено через постійні обстріли позицій українських військових із боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram