ГоловнаСуспільствоЖиття

В автобусі "Одеса-Ростов" намагалися провезти запчастини до військових літаків і підводних човнів

СБУ перекрила канал постачання в РФ товарів подвійного використання.

В автобусі "Одеса-Ростов" намагалися провезти запчастини до військових літаків і підводних човнів
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки перекрили канал постачання в Росію товарів подвійного використання та військового призначення, зокрема запчастин до військових літаків і підводних човнів.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Правоохоронці виявили, що зловмисники через водія рейсового автобуса "Одеса-Ростов-на-Дону" намагалися перевезти в Росію товари, що підлягають державному експортному контролю. Співробітники спецслужби вилучили на митному посту "Щербаківка" в Харківській області партію запчастин подвійного призначення, приховану в транспортному засобі", - наголошено в повідомленні.

Під час обшуків у складських приміщеннях одеської фірми-відправника оперативники виявили деталі приладів, які використовують в авіаційній і космічній галузях, технічну документацію та печатки непрацюючого заводу на продукцію.

Також під час обшуків було вилучено 11 відреставрованих двигунів і насосів скрапленого газу, які використовують, зокрема, і у військовій сфері.

Фото: ssu.gov.ua

"Експертиза підтвердила, що вилучені у водія автобуса прилади є товарами подвійного призначення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше житель зони АТО намагався експрес-доставкою відправити в Київ гранати і патрони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram