ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ завершила розслідування проти екс-керівника київської міліції Мариненка

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів справи.

ГПУ завершила розслідування проти екс-керівника київської міліції Мариненка
Фото: Андрей Хартанович/endryx.livejournal.com

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти колишнього начальника управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ Києва Олега Мариненка, підозрюваного в розгоні активістів Майдану 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ 14 листопада завершено досудове розслідування за підозрою колишнього керівника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві", - йдеться в повідомленні.

Йому інкримінують виголошення свідомо незаконного наказу на силове звільнення Майдану Незалежності від учасників акції протесту і передача цього наказу виконавцям - бійцям спецпідрозділу "Беркут".

Також підозрюють, що він віддав свідомо незаконний наказ на застосування фізичної сили і спецзасобів до учасників акції протесту і журналістів 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві, в результаті чого було поранено більш ніж 29 мітингувальників і 22 представників ЗМІ.

Мариненкові інкримінують неналежне виконання своїх службових обов'язків, у результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби.

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Нагадаємо, наприкінці червня ГПУ повідомила Мариненка про підозру і його відправили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram