ГоловнаСуспільствоПодії

19-річний рецидивіст обікрав магазин, перебуваючи під домашнім арештом

Зловмисник скористався тим, що його електронний браслет стеження розрядився.

У Рівненській області 19-річний житель села Степань Сарненського району, який уже має 5 років судимості і за черговий злочин перебував під цілодобовим домашнім арештом, обікрав магазин.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

"У ніч на 13 листопада, коли його електронний браслет стеження розрядився, хлопець проник у місцевий магазин, звідки викрав колонку, навушники, п'ять флеш-карт, 11 наручних годинників, парфуми, лосьйон, два ліхтарики, 24 запальнички, спортивний костюм і дорожню сумку, в яку помістив всі речі. І хоча молодий чоловік підключив заряджатися електронний засіб контролю, незабаром на порозі його будинку з'явилися співробітники карного розшуку і дільничний офіцер поліції", - йдеться в повідомленні.

Фото: rv.npu.gov.ua

Фото: rv.npu.gov.ua

Під час огляду за місцем проживання поліцейські виявили в нього вкрадені речі. Їх вилучили, повернули власникові під розписку.

Фото: rv.npu.gov.ua

Грабіжника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу і поміщено в ізолятор тимчасового утримання міста Вараш. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру. Також слідчі підготували клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Суму завданих збитків встановлюють.

У поліції повідомили, що свій перший тюремний термін (умовно) юнак отримав ще в 14 років - за крадіжку зі зломом, а пізніше - за викрадення автомобіля. Після цього суд усе ж вирішив позбавити його свободи і помістив у Дубенську виховну колонію. У грудні минулого року, звільнившись із колонії, його знову затримали за грабіж і завдання тілесних ушкоджень своєму односельчанину.

"Молодій людині слідчі повідомили про підозру, і суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше поліція затримала двох автовикрадачів у кукурудзяному полі в Рівенській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram