ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков наказав жорстко присікати спроби провокацій під час масових акцій

"Акції повинні бути мирними, без зброї, а участь у них - добровільною", - заявив голова МВС.

Аваков наказав жорстко присікати спроби провокацій під час масових акцій
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає від правоохоронців забезпечити мирний характер масових акцій громадян і жорстко присікати будь-які спроби дестабілізації.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Я вимагаю від Нацполіції і Нацгвардії забезпечити мирний характер проведення будь-якої масової акції і безпеку як учасників, так і людей, що перебувають поруч... Проте я наказую кожному співробітникові: вживати жорстких заходів і запобігати спробам пронести або застосовувати будь-яку зброю, провокувати силове протистояння, створювати небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції. Діяти швидко, рішуче і професійно", - написав Аваков.

Він також зазначив, що ст. 39 Конституції України гарантує право громадян "збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщають органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування".

"Я наголошую: акції повинні бути мирними, без зброї, а участь у них - добровільною", - додав голова МВС.

Нагадаємо, на 15 листопада запланована всеукраїнська акція протесту банківських вкладників. За даними СБУ, надалі, з 17 листопада, основний акцент протестних акцій буде зміщуватися на питання підвищення тарифів. Протест повинен перерости в блокування урядових структур. Спецслужба стверджує, що за організацією акцій протесту стоїть Росія.

Правоохоронці 15 листопада перекриють вулицю Хрещатик у Києві через підвищений рівень терористичної загрози. Охороняти правопорядок у столиці будуть 5 тис. поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram