ГоловнаСуспільствоЖиття

У Новому Роздолі відмовилися переробляти львівське сміття

Територія Нового Роздолу і так екологічно навантажена, вважають депутати.

У Новому Роздолі відмовилися переробляти львівське сміття
Мусороперерабатывающий завод в Швейцарии
Фото: mns.gov.ua

Депутати Новороздольської міської ради на позачерговій сесії проголосували проти будівництва сміттєпереробного заводу поблизу міста, повідомляє ZAXID.NET.

"Земельна ділянка, де хочуть будувати сміттєпереробний завод, який не узгоджувався з депутатами і громадськістю міста. Територія Нового Роздолу і так екологічно навантажена, тут розташовано багато небезпечних речовин, зокрема відходи сірчаного виробництва, гудрони. Громада Нового Роздолу боїться, що якщо сюди будуть завозити органіку або якісь побутові відходи, то це вплине на навколишнє середовище", - розповів депутат Новороздольської міськради Анатолій Шалаєв.

На сесії був присутній 21 з 27 депутатів, які одноголосно проголосували проти будівництва сміттєпереробного комплексу. За словами Шалаєва, депутати звернуться до Львівської ОДА та Львівської обласної ради з відповідним рішенням.

Напередодні Львівська обласна держадміністрація визначила три земельні ділянки для будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу - в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.

Проблеми з вивезенням сміття зі Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але на наступний день стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто стало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram