ГоловнаСуспільствоВійна

На виловленому в Азовському морі безпілотнику знайшли дані про запуск з Росії

В один з вильотів загинули двоє військових, шість отримали поранення.

На виловленому напередодні в Азовському морі безпілотнику виявилася інформація про його запуск з території Росії і маршрути польотів.

Про це повідомляє штаб АТО.

"Аналіз інформації, яку не видалив оператор БПЛА і яка містилася на флеш-накопичувачі, свідчить, що в період з 20.08.2016 по 06.11.2016 року цей БПЛА не менш як 4-х рази залучався до виконання завдань з ведення аеророзвідки позицій Збройних Сил України в смузі оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь". Всього на флеш-накопичувачі БПЛА було виявлено понад 500 фотознімків. Запуск БПЛА здійснювався зі стартової позиції на території РФ, 17 км на захід від населеного пункту Єйськ Ростовської області Російської Федерації (x: 51-66264 y: 74-22144)", - сказано в повідомленні.

Безпілотник 20 серпня здійснював розвідувальний політ в районах Маріуполя і Покровського; 3 жовтня - в районах Приморського, Піонерського, Сопиного, Бердянського, Лебединського, Талаківки, Сартани, Калинівки; 10 жовтня - в районах Широкиного, Лебединського, Саханки, Калинівки, Бердянського, Сопиного, Приморського, Виноградного.

В один з вильотів безпілотника - 10 жовтня - по військових у Широкиному, Водяному і Талаківці вели прицільні обстріли. Тоді було випущено більш ніж 215 мін і снарядів, загинули двоє українських військовослужбовців, ще шість отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram