ГоловнаСуспільствоЖиття

Дисиденти з 15 країн прийняли звернення до світової громадськості з приводу російської агресії в Україні

"Будь-яка поступка агресору, що приносить позірний мир, спричинить світові катаклізми", - йдеться в документі.

Дисиденти з 15 країн прийняли звернення до світової громадськості з приводу російської агресії в Україні
Фото: facebook.com/UkrainianCatholicUniversit

Колишні політичні в'язні комуністичних режимів і правозахисники з 15 країн прийняли звернення до світової громадськості, в якому закликали світ ефективніше діяти в питанні незаконної окупації Криму та Донбасу. Відповідний документ було затверджено під час ІІ Кримського форуму у Львові, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми висловлюємо щиру солідарність із кримськотатарським народом, вимушеним пережити другу за останні 70 років масову трагедію, і засуджуємо заборону законного представника кримськотатарського народу - Меджлісу... Деокупація Криму, відновлення територіальної цілісності України, захист прав і свобод кримськотатарського й інших народів Криму - це тест для совісті всього світу. Будь-яка поступка агресору, що приносить позірний мир, спричинить світові катаклізми... Небажання Заходу подивитися правді в очі, що виправдовується небажанням втягуватися в нову "холодну війну", тільки прискорює сповзання в кризу", - йдеться у зверненні.

Учасники форуму вважають, що порушення прав кримськотатарського народу стали можливими лише тому, що комунізм не засуджений і не вважається злочином проти людства.

Правозахисники також висловили співчуття сім'ям, які зазнали важких втрат у результаті злочинних дій кремлівського уряду та керованих ним бойовиків на сході України і в Криму.

Серед тих, хто підписали документ: Гражина Станішевська, Мирослав Маринович, Валерій Борщов, Сергій Ковальов, Лагле Парек, Рефат Чубаров, Олександр Подрабінек і ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram