ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено через обстріли, - штаб АТО

Також бойовики не проводять розмінування на окупованих територіях. 

Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено через обстріли, - штаб АТО
Фото: lg.vgorode.ua

Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено через обстріли позицій українських військових з боку бойовиків.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, українські військові готові відвести сили і засоби, але бойовики не виконують необхідні для відведення умови.

"Українська сторона виконує взяті на себе зобов'язання. З нашого боку все готове, готові маршрути і майданчики для відведення сил і техніки. Але процес відведення заморожений, оскільки противник регулярно порушує режим перемир'я, ведуться обстріли", - сказав Лисенко.

Він також повідомив, що бойовики не проводять розмінування на окупованих територіях, пояснюючи це тим, що вони "не відзначили міни на картах".

"Від цього страждають як місцеві мешканці, так і самі бойовики. Через часті підриви бойовиків командування 2-го армійського корпусу звинуватило українські ДРГ в організації цих підривів і розпорядилося про нанесення мінних загороджень на карти", - додав Лисенко.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петрівського, Золотого і Станиці Луганської. Відведення відбулося лише в районах перших двох населених пунктів. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. 

Передбачалося, що успіх розведення сил на трьох ділянках дозволив би застосовувати цю практику в інших точках конфлікту.

У ніч проти четверга бойовики знову обстріляли Станицю Луганську. У зв'язку з цим ВСУ відклали відведення сил і засобів на цій ділянці, почавши новий відлік семи днів тиші.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram