ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівське сміття виявили в Черкаській області

Близько ста тонн сміття вивантажили в саду села Потапці.

У Канівському районі Черкаської області виявили сміття, привезене зі Львова.

Про це депутат Канівської міськради Юрій Гамалій повідомив у фейсбуці.

"В ніч з 6-го на 7-е листопада ціла колона сміттєвозів вивантажила на Канівщині поблизу села Потапці, це неподалік від Київської області, до 100 тонн львівського сміття. Багато з канівців знають сад Потапці. Ось поруч з ним, на території колишньої тракторної бригади і розташований привіт від Садового", - написав він.

Депутат повідомив з посиланням на поліцію, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Інформація про новоутворене звалище напередодні була опублікована на порталі Kanos.

"І ось після публікації цієї інформації відразу на захист Садового заявилася низка адвокатів. Раджу їм: їдьте туди, подивіться, понюхайте, уявіть, що це під Вашим двором - а вже потім захищайте патрона", - додав Гамалій.

Раніше повідомлялося, що Львівська обласна держадміністрація визначила три земельних ділянки для будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу - в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, Львів завдає шкоди іміджу всієї області самовільним вивезенням сміття по всій території України. Вже зафіксовані численні випадки незаконного вивезення в поля і ліси різних регіонів. Надходять скарги з Житомирської, Полтавської, Сумської та інших областей.

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівська звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини: троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram