ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти систематично порушують права віруючих УПЦ КП у Криму і на Донбасі, - Мінкульт

У міністерство звертаються віруючі, які заявляють про погрози і захопленнях культових споруд.

Окупанти систематично порушують права віруючих УПЦ КП у Криму і на Донбасі, - Мінкульт
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міністерство культури висловлює стурбованість ситуацією, в якій опинилися релігійні організації Української православної церкви Київського патріархату на території анексованого Росією Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей, і просить міжнародні організації дати їй правову оцінку.

Про це йдеться в заяві на сайті Мінкультури.

У міністерстві зазначають, що до них постійно звертаються віруючі Кримської єпархії УПЦ КП, які заявляють про перманентний тиск з боку окупаційної влади, погрози віруючим, порушення їхніх прав і свобод, а також про захоплення культових споруд.

Зокрема, 8 листопада 2016 року в Сімферополі в кафедральний собор УПЦ КП увірвалися шестеро співробітників російського Фонду майна Криму, щоб опечатати культову споруду і перешкодити діяльності української релігійної громади.

"У зв'язку із цим закликаємо світову спільноту і громадські інститути звернути увагу на системні порушення прав віруючих в анексованому Криму, а також дати їм належну міжнародну правову оцінку і не допустити подальшого порушення релігійних прав віруючих УПЦ КП окупаційною владою півострова", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в неділю в Маріуполі невідомі підпалили храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram