ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада перейменувала бульвар Лепсе на честь Гавела

Вулиця Перовської стала вулицею Мірошниченко, а Перспективна - вулицею Брановицького.

Київрада перейменувала бульвар Лепсе на честь Гавела

Депутати Київради проголосували за перейменування бульвару Івана Лепсе в бульвар Вацлава Гавела в Солом'янському районі.

Крім того, як повідомляють на сайті Київміськадміністрації, вулицю Софії Перовської перейменовано на вулицю Євгенії Мірошниченко (Шевченківський район), а вулицю Перспективну - на вулицю Ігоря Брановицького (Печерський район). Перейменування пройшли всі необхідні процедури, в тому числі громадське обговорення.

Крім того, безіменну площу на перетині вулиць Маршала Малиновського та Добринінської в Оболонському районі назвали площею Леоніда Телятникова, який захищав українців під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Також скверу на перетині Стратегічного шосе і проспекту Науки в Голосіївському районі присвоєно назву "Сквер імені волонтерів АТО", а скверу на Володимирському проїзді, 1 - назву "Литовський".

За інформацією Департаменту фінансів КМДА, перейменування не потребуватиме додаткового виділення коштів з міського бюджету.

Нагадаємо, в жовтні Київрада перейменувала вулицю Патріса Лумумби на вулицю Івана Павла II, проспект Возз'єднання - на проспект Соборності і Московську площу - на Деміївську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram