ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала продавця "липових" магазинів на Хрещатику, який утік два роки тому

Він пропонував поліцейським 50 тисяч доларів, щоб його відпустили.

Поліція затримала продавця "липових" магазинів на Хрещатику, який утік два роки тому
Фото: Макс Левин

Співробітники поліції 8 листопада затримали Сергія Авдакова, 1967 року народження, якого підозрюють у продажу магазинів на Хрещатику за підробленими документами. Про це повідомив народний депутат і радник міністра МВС Антон Геращенко в фейсбуці.

У жовтні 2013 року Київська міліція затримала групу з кількох людей, які продавали магазини на Хрещатику і вже встигли укласти угоди на суму понад 120 млн грн. Авдаков був серед тих, кого посадили в СІЗО. Але в грудні 2014-го Авдакову вдалося втекти з-під варти з військового госпіталю, куди його помістили нібито через хворобу.

Майже через два роки його вдалося нарешті спіймати.

"Відразу при затриманні він обіцяв поліцейським 50 тисяч доларів, якщо вони дадуть йому мовжливість втекти. Чесні поліцейські вчинили за законом і доставили його до слідчого ізолятора тимчасового утримання, а слідчий звернувся до суду з вимогою обрати шахраєві-втікачеві запобіжний захід у вигляді арешту", - розповів Геращенко.

Суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець задовольнив клопотання, але призначив украй низьку суму застави - всього 54 тисячі гривень.

"На мій погляд, у цьому випадку це було зроблено в інтересах уникнення відповідальності шахрая екстра класу", - заявив Геращенко. За його словами, він подасть заяву на Білоцерківця до Вищої ради правосуддя про винесення свідомо неправосудного рішення. Також він має намір скаржитися в Генпрокуратуру та Національну поліцію.

Нагадаємо, жертвою аферистів у 2013 році став депутат Харківської міськради Олександр Гринько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram