ГоловнаСуспільствоОсвіта

Українці написали 16-й радіодиктант національної єдності

Текст диктував доцент Київського університету імені Б. Грінченка Олександр Авраменко.

Українці написали 16-й радіодиктант національної єдності
Архивное фото
Фото: comments.ua

Сьогодні об 11:00 на Українському радіо відбувся 16-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який традиційно проходить у День української писемності та мови.

Про це повідомляють на сайті Українського радіо.

"Об 11:00 на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучав текст. Диктував доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко", - зазначено в повідомленні.

Згідно з умовами акції, кожний учасник може відправити диктант на перевірку на українське радіо. Для цього можна скористатися звичайною поштою або електронною.

Нагадаємо, в 2014 році Всеукраїнський диктант національної єдності встановив рекорд за масовістю. Диктант проходив у Київському університеті імені Бориса Грінченка, а охочих його написати виявилося більше, ніж місць у актовій залі університету (їх усього 600). Цей рекорд було внесено до Національного реєстру рекордів України.

Радіодиктанти в День української писемності та мови проводять з 2000 року. Написати диктант може будь-хто в Україні або за її межами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram