ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада знову перевірить радіо "Шансон" через пропаганду російського флоту

У серпні радіостанцію викрили в пропаганді спецназу РФ.

Нацрада знову перевірить радіо "Шансон" через пропаганду російського флоту

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ще одну позапланову перевірку радіо "Шансон" на предмет наявності в ефірі радіостанції творів, які популяризують і пропагують військових країни-агресора.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

Причиною стала трансляція 2 листопада пісні Дениса Майданова "Тихий океан", у якій є такі рядки: "Недели похода - такая работа есть Родине верно служит. Наш пеленг не пуст - боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не то на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин - Российский военный морфлот!"

Провівши моніторинг програм радіо "Шансон", Нацрада виявила ознаки порушення абзацу 4 ч.2 ст.6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", у зв'язку з чим і була призначена перевірка.

"Нацрада бачить у наведеній цитаті популяризацію і пропаганду військово-морських сил держави-агресора, тому для з'ясування всіх обставин і згідно з передбаченим законом порядком здійснення контролю мовлення телерадіоорганізацій проведе позапланову перевірку. За її результатами буде прийнято відповідне рішення", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні Нацрада викрила радіо "Шансон" у пропаганді російського спецназу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram