ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 50 обстрілів у понеділок

Найбільше стріляють на Маріупольському напрямку.

Штаб АТО нарахував 50 обстрілів у понеділок
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 31 випадок порушення режиму припинення вогню. У Павлополі, Новотроїцькому, Богданівці, Новомихайлівці і Мар'їнці проти сил АТО бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомети. По Широкиному і Талаківці вогонь вели з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, а укріплення у Красногорівці ворог обстріляв із зенітних установок, кулеметів, мінометів 82- і 120-міліметрового калібрів. У районах Водяного і Гнутового окупанти, крім мінометів обох калібрів, застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку сталося 10 випадків відкриття вогню в бік українських позицій. По захисниках Пісків вели вогонь із гранатометів, у Луганському - з кулеметів і мінометів калібру 82 мм. У Зайцевому, крім гранатометів і стрілецької зброї, були використані міномети калібру 120 мм, а в Авдіївці - одночасно міномети обох калібрів, кулемети, гранатомети і стрілецька зброя.

На Луганському напрямку відбулося дев'ять провокацій проти сил АТО. У районах Новозванівки, Балки Кошарної, Новоолександрівки і Новотошківського противник використовував гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю, на околиці Станиці Луганської - кулемети, а в Кримському укріплення українських воїнів зазнали обстрілу з гранатометів і мінометів 120-го калібру.

Нагадаємо, в неділю в зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців не було, але п'ятеро бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram