ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє заарештованих поліцейських із Кривого Озера вийшли під заставу

Они заплатили по 120 тысяч гривен каждый.

Двоє заарештованих поліцейських із Кривого Озера вийшли під заставу
Фото: news.pn

Двоє поліцейських, заарештованих у справі про вбивство жителя Кривого Озера Олександра Цукермана, вийшли під заставу.

Про це повідомила в п'ятницю прес-секретар прокуратури Миколаївської області Валерія Власова агентству "Укрінформ".

"Двоє працівників Кривоозерського відділення поліції Врадіївського ОП ГУНП, яких підозрюють у вбивстві та перевищенні повноважень, у результаті чого настала смерть 32-річного жителя смт Криве Озеро, вийшли під заставу в розмірі 120 тисяч гривень кожен. Ще один, а саме водій службового автомобіля, який стріляв у потерпілого, залишається під вартою щонайменше до 18 грудня без права внесення застави", - розповіла вона.

Головним підозрюваним у вбивстві є сержант Денис Ляхвацький. Він єдиний із трьох підозрюваних, кому інкримінують ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство). Сам поліцейський із таким обвинуваченням не згоден. При цьому він згоден зі звинуваченнями за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Двоє інших підозрюваних - старший лейтенант Микола Хоменко та сержант Олександр Причипойда - заявили в суді, що в загиблого Цукермана стріляв саме Ляхвацький.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2016 року в селищі Криве Озеро помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого було викликано поліцію. Як розповіли в поліції, вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік лютує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той його пограбував і розбив йому машину.

Поліцейські почали кликати Цукерман вийти з дому, але він відмовлявся виходити. Через годину він вийшов із лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, використовуючи, зокрема, і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, Цукерман помер від вогнепальних поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram