ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-ректора НАУ відправили під суд у справі дев'ятирічної давності

Миколі Кулику закидають службове недбальство зі збитками 9 млн гривень.

Екс-ректора НАУ відправили під суд у справі дев'ятирічної давності
Николай Кулик

Прокуратура Києва відправила в суд обвинувальний акт стосовно колишнього ректора Національного авіаційного університету (НАУ), через службову недбалість якого державі було завдано збитків на суму майже 9 млн грн.

У 2007 році між НАУ та будівельною компанією було укладено договір, за яким підприємству було передано функції замовника будівництва житлового будинку для освітнього закладу по вул. Михайла Донця в Солом'янському районі Києва.

За умовами договору, як зазначає прокуратура, всі витрати на розробку проектної документації з будівництва покладалися на вказане приватне підприємство.

"Однак у подальшому в результаті незаконних дій екс-ректора,замовника будівництва замінили на іншого, а університет зобов'язали власним коштом розробити всю проектну документацію. На це з державного бюджету було необґрунтовано витрачено майже 9 млн гривень", - йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Екс-ректора повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника спрямовано в Солом'янський районний суд Києва для розгляду по суті.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", мова йде про колишнього ректора НАУ Миколу Кулика. Він очолював університет з 2007 по 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram