ГоловнаСуспільствоВійна

Терехов: реабілітацією ветеранів повинні займатися психологи з-поміж бійців АТО

"Контуженого зрозуміє тільки контужений. По-іншому ти не зможеш реабілітувати".

Терехов: реабілітацією ветеранів повинні займатися психологи з-поміж бійців АТО
Евгений Терехов
Фото: Макс Требухов

Учасник бойових дій на Донбасі Євген Терехов ("Титановий Джексон") вважає, що реабілітацією ветеранів, які повертаються з фронту, повинні займатися психологи з-поміж бійців АТО.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Кажуть, у нас є проблеми з психологами. Я скажу, що і в Литві є проблеми з психологами для атошників. Коли садять дівчину, яка в Афганістані воювала, - максимум, що вона могла бачити, це коли воїн сам на своєму фугасі підірвався. У нас же контуженого зрозуміє тільки контужений. По-іншому ти не зможеш реабілітувати", - заявив Терехов.

"У нас не шукаються і не виділяються кошти на пошук психологів з-поміж бійців. Реабілітаційні центри не створюються", - заявив він.

За даними Міністерства оборони, українська армія забезпечена військовими психологами лише на 37%.

При цьому начальник відділу соціальної політики МО Сергій Кучеренко, який також був на круглому столі, заявив, що сфера відповідальності реабілітації демобілізованих військових не належить до Міністерства оборони.

"Ми не займаємося особами, які вже звільнені з військової служби. Це питання переходить під юрисдикцію і повноваження Державної служби у справах ветеранів. У нас інші обов'язки і завдання. Наше завдання - надати психологічну, медичну та іншу допомогу військовослужбовцям, тобто тим, хто брав участь в АТО і продовжує службу в Збройних Силах", - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram