ГоловнаСуспільствоВійна

Армія укомплектована офіцерами-психологами лише на 37%

"Оклад офіцера-психолога - найнижчий у батальйоні. Як ви думаєте, підуть на цю посаду?"

Армія укомплектована офіцерами-психологами лише на 37%
Юрий Спицкий
Фото: Макс Требухов

Збройні сили України укомплектовані офіцерами-психологами на 37%.

Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна сказав Юрій Спицький, начальник відділу психологічного супроводу Збройних сил України.

"У нас немає кадрів. На сьогодні в кожному батальйоні та кожному управлінні військової частини введені посади офіцерів-психологів. Але посадовий оклад офіцера-психолога - найнижчий у батальйоні. Як ви думаєте, підуть на цю посаду? Йдуть тільки жінки, чоловіки не йдуть, тому що заступник командира роти, командир роти, заступник командира батальйону більше отримують", - заявив він.

З 29 госпіталів ветеранів війни працюють тільки чотири. "Ввели посади психологів, але матеріальна база не готова для проведення психологічної реабілітації. Правильно тут сказали, це повинно бути не санаторно-курортне лікування, це повинна бути державна програма", - заявив він.

При цьому пройти психологічну реабілітацію повинні 43 тисячі учасників АТО, зауважив Спицький.

"З них пройшли психологічну реабілітацію, санаторно-курортне лікування 16 037 осіб на сьогодні. 962 зараз проходять лікування. У психіатричних відділеннях за весь час проведення бойових дій пройшло лікування 3455 осіб. У госпіталях ветеранів війни 392 людини зараз проходять лікування та психологічну реабілітацію", - сказав військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram