ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Нацполіції дала начальникам облуправлінь 1,5 місяця на поліпшення криміногенної обстановки

В Україні починається "комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання".

Голова Нацполіції дала начальникам облуправлінь 1,5 місяця на поліпшення криміногенної обстановки
Фото: www.mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе попередила начальників обласних управлінь поліції про притягнення до відповідальності за відсутність результатів у роботі - аж до звільнення.

Про це вона заявила на селекторній нараді за участю заступника голови МВС Сергія Ярового, повідомляють на сайті Нацполіції.

За словами Деканоїдзе, в Україні починається "комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання". Через півтора місяця, коли воно завершиться, буде дано відповідну оцінку роботі кожного начальника обласної поліції, тому що саме вони відповідають за стан криміногенної ситуації на території, що обслуговується. У разі відсутності результатів, Деканоїдзе має намір клопотати перед головою МВС Арсеном Аваковим про звільнення таких керівників.

"Крісла, на яких ми сидимо, - не вічні. Нас усіх будуть оцінювати за результатами роботи. Ви як головні представники поліції на місцях повинні бути відповідальними і за розкриття, і за залучення нових людей у Національну поліцію, і за їхній відбір", - Деканоїдзе.

Фото: npu.gov.ua

Вона також поставила вимогу про комплектування найважливіших поліцейських служб, зокрема служби дільничних офіцерів поліції. Проблема некомплекту в цьому розділі особливо актуальна для невеликих міст і сіл.

"Якщо ви вважаєте, що нові люди, нові дільничні будуть приходити на службу без вашої участі в процесі, то ви дуже помиляєтеся. Люди так не приходять. Ви повинні їздити по селах, розмовляти з людьми, з молоддю. У нас повинен бути безперервний процес відбору", - наголосила голова Нацполіції.

Нагадаємо, переатестацію пройшли понад 68 тис. співробітників МВС. За її результатами були звільнені зі служби більш ніж 5,2 тис. поліцейських. Серед керівництва вищої ланки не пройшли атестацію 26%, середньої ланки - 14%. Комісії рекомендували підвищити на посаді майже 4,5 тис. поліцейських, понизити - близько 4,8 тис. співробітників поліції.

Найбільше звільнень припало на Миколаївську область - 382 поліцейських. Найменше - на Чернівецьку область, де звільнили всього 39 працівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram