ГоловнаСуспільствоОсвіта

Одного з лідерів харківських сепаратистів затримано під час спроби втекти в Росію (оновлено)

Єгор Логвинов пішов у РФ одразу ж після звільнення з-під варти.

Одного з лідерів харківських сепаратистів затримано під час спроби втекти в Росію (оновлено)
​Егор Логвинов
Фото: Стоп-кадр с видео

Прикордонники затримали під час спроби нелегального переходу кордону з Росією учасника сепаратистських заворушень і захоплення Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 року.

Чоловіка зупинили близько 21:00 31 жовтня за кілька десятків метрів від держкордону. Він ішов у бік російського населеного пункту Журавльовка, повідомляє Держприкордонслужба.

При собі чоловік мав довідку про звільнення. Протягом понад двох років його утримували під вартою за організацію масових заворушень і після сплати застави в розмірі понад 200 тис. грн звільнили з-під варти.

Мова, судячи з усього, йде про одного з лідерів харківських сепаратистів Єгора Логвинова. Він вийшов з-під варти 31 жовтня після внесення застави 206 тисяч гривень.

Запобіжний захід йому й іншому відомому харківському сепаратистові Спартаку Головачову змінили в жовтні. Але Спартак Головачов вийшов на волю ще 13 жовтня. У повідомленні Держприкордонслужби сказано, що втекти намагався чоловік, який щойно вийшов з-під варти.

Оновлення. Прокуратура області оголосила Логвинову нову підозру. Якщо раніше його підозрювали в захопленні Харківської обладміністрації й організації референдуму з питання федералізації, то тепер йому інкриміновано дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу і захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України).

"Зокрема, в березні 2014 року зловмисник брав активну участь у мітингу проросійських політизованих угруповань, який мав назву "Віче Харкова". Він, виступаючи з трибуни, публічно закликав присутніх до невизнання української влади і правоохоронних органів, проведення антиконституційного референдуму і створення на території південно-східного регіону України іншої держави", - сказано в повідомленні.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Максимальна санкція статті передбачає три роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляє ТСН, Логвинову за спробу перейти кордон також інкриміновано статтю 382 КК - невиконання судового рішення, яка передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram