ГоловнаСуспільствоЖиття

Польські підприємці цінують українців і готові запрошувати їх на роботу Пресс-релиз

Сьогодні відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування і Польською спілкою підприємців і роботодавців (ZPP).

Польські підприємці цінують українців і готові запрошувати їх на роботу

Під час підписання документа сторони зазначили, що цей крок є початком співпраці між польськими роботодавцями та українським громадянським суспільством, який сприятиме розвитку економічних взаємозв'язків і в цілому сприятиме діалогу між Україною та Польщею. Також було порушено питання взаємодії польського бізнесу з українськими посередниками з міжнародного працевлаштування і про заходи боротьби з шахраями, яких чимало оперує сьогодні на цьому ринку.

«Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування виступає за тісну співпрацю між громадськими організаціями України та Польщі в питаннях, пов'язаних з трудовою міграцією. Сьогодні до Польщі їдуть на роботу сотні тисяч українців, і наше завдання полягає в тому, щоб разом з польськими колегами максимально інформувати майбутніх працівників про те, як треба правильно шукати роботу. На жаль, багато українців стають жертвами шахраїв ще в Україні, тому що не знають простих правил перевірки компаній - посередників, які надають послуги у сфері працевлаштування. З іншого боку, в Польщі є багато підприємців, які хочуть бачити у себе на роботі наших співвітчизників і відзначають їхню працьовитість і самостійність», - зазначив Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

«Сьогодні існує дуже серйозна проблема, пов'язана з відтоком молоді з Польщі. Як всім добре відомо, ми перебуваємо у стані демографічної катастрофи. Це обумовлено тим, що польська молодь їде з країни через високі податки, нестачу квартир для оренди і неможливість отримати хорошу роботу в маленьких містах. А для економічного зростання Польща потребує трудових мігрантів. За нашими підрахунками, до 2050 року знадобляться 5 млн працівників з-за кордону. Українці, звичайно, будуть серед них, адже вони сьогодні найактивніше їдуть працювати в Польщу», - сказав Цезар Казьмірчак, керівник Спілки підприємців і роботодавців Польщі.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, яка займається питаннями і проблемами, пов'язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги в сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація була створена заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном і ефективного захисту інтересів українських працівників, збираються шукати роботу за межами України.

Спілка підприємців і роботодавців Польщі є громадською спілкою, що вирішує питання поліпшення бізнес клімату в Польщі, сприяє розвитку малого та середнього бізнесу і інформує суспільство про урядові новації і законопроектах в сфері підприємництва та працевлаштування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram