ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов закликав створити інформаційну армію для боротьби з російською пропагандою

"Спочатку приходять російські телеканали, а за ними - російські танки", - сказав секретар РНБО.

Турчинов закликав створити інформаційну армію для боротьби з російською пропагандою
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і громадське об'єднання Міжнародний інформаційний консорціум "Бастіон" підписали меморандум про взаємодію для протидії російській пропаганді.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

"Одним з небезпечних елементів гібридної війни є інформаційна війна ... Кремль відпрацював агресивну технологію гібридного наступу - спочатку приходять російські телеканали, а за ними - російські танки", - сказав Турчинов.

"РФ всіма доступними способами формує викривлену інформаційну картину світу, намагаючись таким чином дискредитувати Україну на міжнародній арені, дестабілізувати політичну, соціально-економічну ситуацію в країні, розхитати міжетнічні та міжконфесійні відносини", - додав він.

Секретар РНБО наголосив, що підписаний сьогодні меморандум повинен мобілізувати патріотичних, професійних та інтелектуальних громадян для боротьби проти інформаційної агресії РФ, і є важливим кроком для об'єднання зусиль у протидії російській пропаганді як в Україні, так і за її межами.

"Тільки спільними зусиллями ми зможемо ефективно протидіяти ворогу, формувати і практично реалізовувати заходи щодо відображення інформаційної агресії РФ", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що Меморандум відкритий для всіх, хто готовий вести інформаційну боротьбу з агресором.

"Ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи всіх, хто готовий захищати країну, вести боротьбу з російською пропагандою, хто готовий протистояти агресору в інформаційній площині, об'єднати зусилля, щоб створити загальну інформаційну армію, яка дасть гідну відсіч ворогу", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, в Санкт-Петербурзі невідомі закидали "коктейлями Молотова" бізнес-центр, в якому розташовується так звана "фабрика інтернет-тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram