ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС РФ спростувало домовленості щодо збройної місії ОБСЄ на Донбасі

Російська сторона вважає, що йшлося лише про "потенційну згоду".

МЗС РФ спростувало домовленості щодо збройної місії ОБСЄ на Донбасі
Представитель МИД РФ Мария Захарова
Фото: russian.rt.com

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що заява Петра Порошенка про досягнуті в Берліні домовленості про розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ в Донбасі "не відповідає дійсності".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Заява українських політиків про якусь домовленість із приводу розгортання в Донбасі збройної поліцейської місії просто не відповідає дійсності. Про що дійсно йдеться - це організація посиленого цілодобового спостереження за розведенням сил і засобів сторін на лінії зіткнення силами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Саме про це і говорили в рамках "нормандського саміту" в Берліні 19 жовтня", - сказала Захарова.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, який раніше підтвердив, що Путін погодився на поліцейську місію, заявив, що йшлося не про "потенційну згоду", а "не більш ніж про ідею".

Нагадаємо, 19 жовтня в Берліні відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", під час якої обговорювали введення збройної місії ОБСЄ на Донбасі, дотримання режиму припинення вогню, а також проведення виборів на окупованій території.

За підсумками зустрічі Порошенко повідомив, що Путін погодився на введення збройної місії ОБСЄ, але відкинув повернення Дебальцевого під контроль України. Пізніше "Інтерфакс", з посиланням на джерело в підгрупі з питань безпеки Контактної групи, повідомив, що йшлося про введення збройної місії лише на період проведення місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram