ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові розкрили вбивство доктора фізико-математичних наук і його сина

Співучасниками вбивства виявилися знайома професора і її молодий співмешканець.

Харківські правоохоронці розкрили резонансне вбивство професора, доктора фізико-математичних наук Геннадія Загинайлова і його сина.

Як повідомляють на сайті МВС, співучасниками злочину були 54-річна жінка, її 23-річний співмешканець і його 20-річний знайомий.

Жінка була знайома з професором і бувала у нього вдома. Вона знала, що у квартирі можуть бути великі гроші.

План розбійного нападу передбачав, що жінка відвідає Загинайлова, а йдучи, чи не замкне дверей. Потім хлопці мали увірватися в квартиру.

"У день скоєння злочину справа пішла не так, як було задумано. Хлопці в масках, у одного був при собі пістолет, увірвалися у квартиру, зв'язали господаря скотчем, почали бити і вимагати гроші. Під час сутички один з нальотників схопив чоловіка за шию і задушив. Коли з іншої кімнати вибіг син загиблого, знову почалася бійка, під час якої сина також зв'язали і задушили", - йдеться в повідомленні.

Злочинці забрали 8000 доларів, ноутбук і телефон, поділили все це на вулиці і розійшлися.

Їм загрожує довічне.

На сайті МВС оприлюднено фото зі спини двох зловмисників - чоловіка і жінки. Чи затримано третього, незрозуміло.

Нагадаємо, тіла Геннадія Загинайлова і його сина виявили 3 жовтня в одній з квартир на вулиці Гацева в Харкові. У поліцію подзвонили, оскільки професор довго не виходив на роботу в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна.

Геннадій Загинайлов займався фізикою плазми. Сферою його наукових інтересів зазначено також теорію гіротронів і теорію метаматеріалів. У вузі професор вів курси фізики, механіки анізотропних диспергуючих середовищ, а також електромеханічних хвиль у плазмоподібних середовищах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram