ГоловнаСуспільствоПодії

У керівництві поліції Донецької області впіймали вимагачів

Із початку року правоохоронці нажилися на 300 тисяч гривень.

У керівництві поліції Донецької області впіймали вимагачів
Фото: npu.gov.ua/

Четверо можновладних працівників Головного управління поліції Донецької області із січня по серпень нажили 300 тисяч гривень у результаті вимагань від підлеглих і пересічних громадян.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Інформацію про злочинну діяльність донецьких правоохоронців Управління внутрішньої безпеки отримало в липні. Під час слідчих дій оперативники встановили, як діяли вимагачі.

30 співробітників, які були підлеглими зловмисників, "задобрювали" своє керівництво. Друга категорія постраждалих - водії. Вони віддавали гроші за порушення правил безпеки дорожнього руху й управління транспортом у нетверезому стані.

Кошти переказували на банківську картку одного з поліцейських, а готівку отримував інший. Для перестраховки періодично змінювали картки. Оперативники УВБ встановили, що із початку 2016 року по серпень на рахунки затриманих поліцейських було переказано майже 300 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників групи вилучено 82 тисячі гривень, мобільні телефони, вісім банківських карток. В одного з поліцейських знайшли 20 патронів калібру 5,45 мм. Йому вже оголошено про підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України. Рішенням Краматорського міського суду його взято під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram