ГоловнаСуспільствоЖиття

9-річна киянка стала наймолодшою письменницею і ілюстратором в Україні

Дівчинка написала книгу про пригоди левеняти, папуги і тукана.

9-річна киянка стала наймолодшою письменницею і ілюстратором в Україні
Фото: ukranews.com

9-річну київську школярку Софію Шліпчак визнано "Книгою рекордів України" наймолодшим автором прозового твору і ілюстратором за книгу "Незвичайні пригоди Кохи, Айка і Дзю", видану видавництвом "Фонтан казок". Реєстрація рекорду сталася під час презентації дебютної книги.

"Спочатку я хотіла намалювати одну картину про трьох друзів - левеняти, папуги і тукана, а потім вирішила зробити серію малюнків. Потім батьки запропонували зробити з цього комікс. Але коли я надиктувала татові розповідь, він сказав, що з цього можна зробити книгу", - розповіла на презентації Софія.

Зробити їй книжечку допомагали порадами дорослі. Батько - журналіст Віктор Шлинчак - був літературним редактором тексту, а малюнки вона створювала під керівництвом художниці Найі Іващук.

Книга вже отримала низку позитивних відгуків від літературних критиків і читачів.

"Ідеальна книга для дитини - це, очевидно, книга, створена самою дитиною. Я вже бачу, що її дуже дружелюбно сприймають діти", - заявив головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк. За його словами, експеримент видавництва - благодійний і мотиваційний. Він покликаний дати поштовх для талановитих дітей розвиватися, оскільки "талановита - кожна дитина, і дуже важливо допомогти їй розпізнати і розвинути свій талант".

Частину коштів, виручених від продажу книги, автор вирішила направити фонду "Таблеточки" на лікування хворих дітей, ще частину тиражу буде передано на схід дітям, які проживають у так званій "сірій" зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram