ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 35 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Терористи були активними на трьох напрямках.

Бойовики 35 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: joinfo.ua

За минулу добу бойовики 35 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 провокацій. Терористи застосували кулемети великого калібру, гранатомети і стрілецьку зброю в Широкиному, Талаківці, Мар'їнці і Тарамчуку, а в Красногорівці і Павлополі ще й міномети калібру 82 мм.

На Луганському напрямку сталося 9 випадків порушення режиму припинення вогню. По українських позиціях бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї в районах Новозванівки і Новоолександрівки, в Кримському і Щасті - з мінометів 82 калібру.

На Донецькому напрямку окупаційні війська 6 разів відкривали вогонь по силах АТО. Зокрема, в Луганському вони використовували під час провокацій міномети калібру 82 мм, в Авдіївці - гранатомети, кулемети і міномети 120 калібру.

Нагадаємо, Україна вимагає, щоб наступним пунктом розведення сторін на Донбасі стало Дебальцеве.

1 жовтня розведення сил відбулося в районі Золотого, 7 жовтня - в районі Петровського. У Станиці Луганській розведення військ було заплановане на неділю, 9 жовтня. Воно не відбулося досі через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram